Greet De Keyser in de VS.
rv Greet De Keyser in de VS.

Exclusief voor abonnees

Greet De Keyser in de VS: "Toen in Irak de standbeelden van Saddam vielen, werd er in de VS gejuicht. Waarom dan niet bij de eigen symbolen van onderdrukking?”


Sinds ik in de Verenigde Staten woon is het me vaak opgevallen hoeveel standbeelden er hier staan van Generaal Robert E. Lee. Hij was de aanvoerder van het leger dat heeft geprobeerd om de Verenigde Staten omver te gooien tijdens de burgeroorlog van 1861 tot 1865. Hij stond dus duidelijk aan de 'verkeerde' kant. 

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Valentijn Jacobs

    Het ene is 25 jaar geleden het andere bijna 200 jaar, of denkt ze als de Vlamingen ook juichen dat onze onderdrukking voorbij is ? We worden nog iedere dag onderdrukt, alle Vlamingen hebben zelfs nog geen stemrecht , we mogen meedoen en nadien smijten ze onze stem in de vuilbak, dat is pas onderdrukking zelfs geen stemrecht hebben, echt niet te geloven wat ze allemaal uitkramen.

  • pieter de Ghent

    ik zal NOOIT knielen voor het communisme! Leve het vrije westen!!

Lees meer