2 Greet De Keyser in de VS.
EPA Greet De Keyser in de VS.

Exclusief voor abonnees

Greet De Keyser vanuit de VS, waar geweld met nog meer geweld wordt beantwoord: “Op momenten als deze verwachten de Amerikanen steun van hun president”

Zes dagen van woede, protest, vernielingen en plunderingen tegen het misbruik van geweld bij de Amerikaanse politie heeft vooral duidelijk gemaakt dat dit niet zomaar zal verdwijnen. In 21 staten is de Nationale Garde ingezet, maar onze VS-expert Greet De Keyser zag hoe ook zij niet konden verhinderen dat de protestmarsen op de meeste plaatsen ontaarden in geweld. Wat kan president Donald Trump doen om dit te stoppen: slaan of zalven? En wie zijn de demonstranten?

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

62 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erwin Fiers

    Steun van hun president?.Ze willen misschien niet.Ze kiezen voor Joe Biden die de zaken nog erger zal maken!

  • Wesley Vlaminck

    Trump heeft groot gelijk als hij het leger wil inzetten! En als ze dan nog protesteren, zal dat meteen ook de laatste keer zijn geweest!!

Lees meer