Georges-Louis Bouchez (MR) en Paul Magnette (PS).
Belga Georges-Louis Bouchez (MR) en Paul Magnette (PS).

Exclusief voor abonnees

Hanengevecht in Wallonië: machtsstrijd tussen Bouchez (MR) en Magnette (PS) houdt formatie op

In de coulissen van de regeringsonderhandelingen woedt een Waalse machtsstrijd. Chouchou Paul Magnette (PS) wordt voor het eerst écht uitgedaagd: de mediagenieke Georges-Louis Bouchez (MR) wil niets liever dan hem onttronen. En ook dat steekt stokken in de wielen van de formatie.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bob De Visser

    Van hoe het zich het stoerst opstellen tegen de terechte confederale eis van N-VA en VB in Wallonië een regeringsvorming kan blokkeren . Nieuwe verkiezingen zijn voor de Franstaligen blijkbaar beter dan het zich neerleggen bij de conclusie dat het Belgisch systeem totaal is gecrasht . Geheime en partij-geïnitieerde polls bepalen hun positie eerder dan het belang van het land . Hoogtijd dat de nationale (!) media/pers dit Waals armworstelen kritisch onder de loep neemt en veroordeelt .

  • Marianne Van den Lemmer

    Zijn de Vlamingen niet in de meerderheid in dit land? Toch nog wel, dacht ik. Moet maar eens gedaan zijn dat de Walen de baas spelen!

Lees meer