Al 14 jaar crost hoofdinspecteur David Stevens door Brussel.
vincent duterne / photonews Al 14 jaar crost hoofdinspecteur David Stevens door Brussel.

Exclusief voor abonnees

Hoe Brusselse fietsbrigade elke dag vecht tegen wegpiraten: “Sensibilisering? Och, boete is enige wat werkt”

Brussel is een verkeersjungle, waarin de zwakke weggebruikers als prooien aan hun lot overgelaten worden. Dat klagen actiecomités nu al maanden aan, en nu er zondag alweer een slachtoffer gevallen is, klinken de klachten luid. Meestal waren ze terecht. Maar dat er niks gedaan wordt in de hoofdstad, klopt niet. Een fietsbrigade van de politie vecht er verbeten tegen overtreders, met resultaat.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erwin Fiers

    Als ik zie hoeveel chauffeurs beboet worden voor een peulschil dat is gewoon op 1 hand niet te tellen.Boetes helpen wel(.Beginnen met 25€ daarna nog eens 25 ,derde keer 50€ alsmaar hoger) in dit geval.Discipline zal vanzelf wel komen.En een gratis fietsexamen.Dan zal er weer respekt komen voor elkaar.Het is nodig voor ieders veiligheid.Ook voetgangers.En onze verkeersinfrastructuur kan ook beter!!!

  • Dick DECOCK

    Veel roepen over inbeslagname auto wat moeten ze dan doen bij roekeloze fietsers en voetgangers hun fiets en schoenen in beslag nemen?

Lees meer