5 Zo kan het ook: een agent schudt een demonstrant de hand in Los Angeles. Een Een meerderheid van de Amerikanen sympathiseert met de landelijke protesten in de VS. Dat blijkt uit enquête die door marktonderzoeksbureau Ipsos is uitgevoerd in opdracht van persbureau Reuters.
AP Zo kan het ook: een agent schudt een demonstrant de hand in Los Angeles. Een Een meerderheid van de Amerikanen sympathiseert met de landelijke protesten in de VS. Dat blijkt uit enquête die door marktonderzoeksbureau Ipsos is uitgevoerd in opdracht van persbureau Reuters.

Exclusief voor abonnees

Hoe Vlamingen in Amerika naar het geweld kijken: “Een nieuwe burgeroorlog zou zomaar kunnen”

Ze zitten niet midden in de actie, tussen de brandhaarden en de politie, maar wonen wel al lang genoeg Over De Plas om met eigen ogen te zien hoe Amerika de laatste jaren nog meer verdeeld werd. "Een nieuwe burgeroorlog: het zou zomaar kunnen", zegt één van de Vlamingen in de VS.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • vanfleteren diederik

    De protesten gaan geen veranderingen teweegbrengen, aangezien de achterstelling - als je het zo kan noemen - weinig tot niets te maken heeft met racisme. Daar ligt geen racisme aan de oorsprong. Sporadisch racisme is is er eerder een gevolg van. Zonder focus op de echte oorzaken, geen oplossingen.

  • Pascal Schevenels

    George Floyd is overleden nadat een blanke agent samen met 2 Aziatische agenten hem hebben opgepakt omdat hij bezig was met CRIMINELE activiteiten . De blanke agent had samen met hem al gewerkt als portier in een nachtclub met klanten van allerlei soort . Dus nu allemaal maar rellen en plunderen en het steken op racisme , als men zich niet gedraagt als een crimineel dan gebeurd dit niet .

Lees meer