2 Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

Hoeveel de Belg gemiddeld denkt nodig te hebben na zijn pensioen, en hoe vroeg je daarvoor moet beginnen sparen

Meer dan de helft van de Belgen denken dat ze geen wettelijk pensioen zullen krijgen van de overheid. Dat blijkt uit een nieuwe bevraging. Amper 6% denkt dat dat pensioen zal volstaan om z'n levensstandaard aan te houden.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis

53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Moehmena Rahous

    Enkel een ambtenaar ontvangt pensioen om de levensstandaard te handhaven. Een werknemer met gemiddeld loon moet zoveel sparen om een pensioen van 1.800 EUR (per mnd rusthuis kost) te behalen dat het verwerven van een eigen woning bijna onmogelijk is. Een zelfstandige krijgt maar een minimum pensioentje van 1.200 EUR waardoor die een niet in waarde verminderende appel voor de dorst moet opbouwen, maw ook geen eigen woning, tenzij de grootverdieners.

  • Lennert Van Betten

    Oei, wij moeten nu meebetalen aan de pensioenen van de babyboomers én geld opzij zetten voor ons eigen pensioen én een huis proberen te kopen terwijl de lonen zowat 20% achtergebleven zijn op de vastgoedprijzen? Hoe doen we dat juist?

Lees meer