2 Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

Hoeveel de Belg gemiddeld denkt nodig te hebben na zijn pensioen, en hoe vroeg je daarvoor moet beginnen sparen

Meer dan de helft van de Belgen denken dat ze geen wettelijk pensioen zullen krijgen van de overheid. Dat blijkt uit een nieuwe bevraging. Amper 6% denkt dat dat pensioen zal volstaan om z'n levensstandaard aan te houden.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Moehmena Rahous

    Enkel een ambtenaar ontvangt pensioen om de levensstandaard te handhaven. Een werknemer met gemiddeld loon moet zoveel sparen om een pensioen van 1.800 EUR (per mnd rusthuis kost) te behalen dat het verwerven van een eigen woning bijna onmogelijk is. Een zelfstandige krijgt maar een minimum pensioentje van 1.200 EUR waardoor die een niet in waarde verminderende appel voor de dorst moet opbouwen, maw ook geen eigen woning, tenzij de grootverdieners.

  • Marc Breugelmans

    We zijn allemaal bedorven door de weelde die we hebben gehad.Het is nu het era van terug betalen,mijn ouders hebben in een gouden tijd geleefd.(jaren 50 tot 90).Ik vertoef veel in Nederland en die mensen moeten het met veel minder doen die moeten zelfs gaan lenen om op reis te gaan.Gewone arbeider daar heeft geen eigen huis.Daarom dat je daar zoveel kleine huisjes en wijken ziet.

Lees meer