Een Duitse herder wordt getraind om explosieven te vinden.
Sebastien Smets - Photonews Een Duitse herder wordt getraind om explosieven te vinden.

Exclusief voor abonnees

Hondenteams politie in acute geldnood: “Probeer van asielhond maar eens politiehond te maken”

De hondengeleiders van de federale politie dreigen met een staking als er niet snel meer geld wordt vrijgemaakt. "Wij wachten al 6 jaar op nieuwe werkkledij, moeten met onze eigen wagen naar opdrachten omdat die van de dienst stuk zijn én we moeten honden uit het asiel halen omdat fokkers laat betaald worden."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • mark germanus

    Je eigen auto gebruiken voor opdrachten omdat die van het werk kapot is.Moet je goed zot zijn, als er geen vervang auto is,sorry, kan het werk niet gedaan worden,bel maar naar de minister en vraag om een oplossing!

  • Greta Van den broecke

    Aan Jakke Troost, u vergelijkt appelen met peren. Van trekpaarden kan men idd geen renpaarden maken. Deze zijn volledig anders gebouwd. Maar Mechelse of Duitse Herders van een fokker of uit het asiel, behoren wel tot hetzelfde ras.

Lees meer