4 Geen voorgesmeerde boterhammetjes in dit rustoord. De bewoners, die vrij kunnen ontbijten tussen 7 en half 11, mogen kiezen uit zoet beleg, kaas of charcuterie.
Joel Hoylaerts / Photonews Geen voorgesmeerde boterhammetjes in dit rustoord. De bewoners, die vrij kunnen ontbijten tussen 7 en half 11, mogen kiezen uit zoet beleg, kaas of charcuterie.

Exclusief voor abonnees

In dit rusthuis krijgen bejaarden inspraak en personeel punten: “Geen spruitjes, liefst bubbelbad? Komt voor mekaar”

Vorige week bleek dat veel Vlaamse rusthuizen bejaarden in hun bed of zetel fixeren. Niet in het Limburgse Pelt, waar de bewoners van het wzc Sint-Jozef zoveel mogelijk vrijheid krijgen. Ontbijten of je klaarmaken voor de nacht gebeurt niet op bevel, maar als je er zin in hebt. Tachtigers en negentigers mogen zelfs punten geven aan het personeel.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mathias Dumarey

    Dus het personeel zijn de slaven van de bejaarden? Hopelijk krijgt het personeel dan ook meer betaald dan in de gewone rusthuizen en krijgen ze ook meer tijd om hun taken uit te voeren dan in de gewone rusthuizen...

  • Noël Dierickx

    Zouden jullie niet beter meteen vermelden HOEVEEL de "dagprijs" in deze home bedraagt? Veel mensen zouden misschien al meteen afhaken als ze dit weten. En, mijn schoonmoeder wilde ook naar een rusthuis "de luxe" met een heel klein pensioentje, gevolg: wij moesten elke maand een half maandloon bijleggen en NOOIT was het goed genoeg. Ze heeft heel haar leven letterlijk boven haar stand geleefd.

Lees meer