7 2019 was het jaar van Anuna De Wever, maar ook voor de verre toekomst heeft ze al plannen. "Kinderen? Nee, ik wil secretaris-generaal van de VN worden."
© Bart Leye 2019 was het jaar van Anuna De Wever, maar ook voor de verre toekomst heeft ze al plannen. "Kinderen? Nee, ik wil secretaris-generaal van de VN worden."

Exclusief voor abonnees

In het hoofd en hart van activiste Anuna De Wever: “Geluk is een luxe die ik me niet kan permitteren”

"Ik wil vechten, vechten, vechten. Voor het klimaat. Voor de mensenrechten. Tegen ongelijkheid." Of ze daar gelukkiger van wordt, vindt Anuna De Wever bijzaak. "Geluk is een luxe die ik me niet kan en wil permitteren. Voldoening volstaat voor mij." Inkijk in het hoofd en in het hart van een 18-jarige activiste. "Ik zou me schuldig voelen mocht ik op Ibiza gaan feesten terwijl zoveel mensen mijn hulp nodig hebben."

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

184 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Louis Weenen

    Ik heb veel meer respect voor de 20 jarige Boyan Slat, oprichter van The Ocean cleanup, die daadwerkelijk iets doet en probeert onze oceanen platicvrij te krijgen. Veel minder mediageil dan Anuna, maar zoveel efficiënter.

  • Dave Florizone

    in her kort, Anuna wil niet naar school of werken maar toch het voor het zeggen hebben en veel geld verdiennen.

Lees meer