7 2019 was het jaar van Anuna De Wever, maar ook voor de verre toekomst heeft ze al plannen. "Kinderen? Nee, ik wil secretaris-generaal van de VN worden."
© Bart Leye 2019 was het jaar van Anuna De Wever, maar ook voor de verre toekomst heeft ze al plannen. "Kinderen? Nee, ik wil secretaris-generaal van de VN worden."

Exclusief voor abonnees

In het hoofd en hart van activiste Anuna De Wever: “Geluk is een luxe die ik me niet kan permitteren”

"Ik wil vechten, vechten, vechten. Voor het klimaat. Voor de mensenrechten. Tegen ongelijkheid." Of ze daar gelukkiger van wordt, vindt Anuna De Wever bijzaak. "Geluk is een luxe die ik me niet kan en wil permitteren. Voldoening volstaat voor mij." Inkijk in het hoofd en in het hart van een 18-jarige activiste. "Ik zou me schuldig voelen mocht ik op Ibiza gaan feesten terwijl zoveel mensen hulp nodig hebben."

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

189 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • paola nerozzi

    Ieder mens wil gelukkig zijn op haar manier als ze willen feesten moeten ze doen wilt ge reizen doen wilt ge lachen geld opmaken als ge het hebt doen alles wat een mens wilt doen doen want het leven is te kort dus geniet ervan zolang je kunt ik zou het ook doen als ik geen verplichtingen hadt

  • Jo Hendrik

    Wegens dit soort mensen krijgen sommigen een afkeer van de klimaat problematiek

Lees meer