Ine Justé met haar kinderen Kamiel (16), Jette (14) en Rob (13). "Zij koken vaak, poetsen het huis en doen de strijk, want ik kan zelfs op goede dagen niet langer dan een halfuur rechtstaan."
Joel Hoylaerts / Photonews Ine Justé met haar kinderen Kamiel (16), Jette (14) en Rob (13). "Zij koken vaak, poetsen het huis en doen de strijk, want ik kan zelfs op goede dagen niet langer dan een halfuur rechtstaan."

Exclusief voor abonnees

Ine is 38 en verplicht met pensioen

Nutteloos. Waardeloos. Zo voelde Ine Justé uit Rillaar zich toen ze de brief las die de dienst medische expertise Medex haar toestuurde. 'Vanaf 1 april wordt u op pensioen gesteld', staat er zwart op wit. "Ik ben pas 38, en al drie jaar ziek. Maar toch hoop ik dat ik ooit weer kan werken."

Ine had alles om gelukkig te zijn. Een lieve man. Drie opgroeiende tieners. Een eigen huis. En een mooie job en leuke collega's bij de thuiszorgdienst van het OCMW van Leuven. Ze werkte daar als administratief bediende. Tot ze eind 2015 last kreeg van erge rugklachten. 

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

59 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • raf peeters

    @danny buyse ,beweer hier niet wat er niet staat ,is Uw eigen interpretatie en zeker niet de mijne.

  • Leofar Koninckx

    Heb hetzelfde voorgehad en een collega tegen mij maar ge hebt toch al die dagen al mogen thuisblijven. Tot ik hem zei ik wil die in uw plaats komen presterenop één voorwaarde dat ge mijn ziekt overneemt.

Lees meer