BELGA

Exclusief voor abonnees

INTERVIEW. Karine Moykens, de vrouw die de chaos in de woonzorgcentra aanpakte en nu het contacttracing op punt gaat zetten

Een tracingapp. Geen tracingapp, maar enkel contacttracers. Toch een tracingapp. Veel duidelijkheid zat er de voorbije weken en maanden weer niet in het beleid. Nadat ze eerst de crisissituatie in de woonzorgcentra mocht oplossen, mag topambtenaar Karine Moykens nu ook dat varkentje wassen. Ze volgt Emmanuel André op als voorzitter van het Interfederaal Comité Testing & Tracing. Daarnaast blijft ze de taskforce voor de zorgvoorzieningen leiden.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dominique Hermys

    Als je eens moest weten hoe smerig en vuil het in een rusthuis is, zou je er niet willen terecht komen. Ze wassen enkel de snoet en de poep en om de 2 weken nieuwe lakens en als er wat tijd is een bad. Heb er gewerkt. Sta niet stom dag daar Corona gekomen is.

  • Anthony Van Daele

    Wat heeft ze gedaan voor de rusthuizen ? Geen oplossing (gemakkelijk) voor de stervende . Nee ze heeft ze in eenzaamheid doen zitten tot hun laatste dag.

Lees meer