2 Pierre Van Damme (60) en zijn vrouw Myrjam (ook 60) zijn perfect op elkaar ingespeeld. Thuis, met de nodige grapjes, maar ook professioneel: "Dankzij Myrjam en haar patiënten weet ik perfect wat de top drie van vragen is die mensen zich stellen."
Joel Hoylaerts/Photo News Pierre Van Damme (60) en zijn vrouw Myrjam (ook 60) zijn perfect op elkaar ingespeeld. Thuis, met de nodige grapjes, maar ook professioneel: "Dankzij Myrjam en haar patiënten weet ik perfect wat de top drie van vragen is die mensen zich stellen."

Exclusief voor abonnees

INTERVIEW. Pierre Van Damme en zijn vrouw Myrjam Cramm: “Samen verzorgden wij de eerste aidspatiënten. Toen was het ‘draag een condoom’, nu ‘draag een masker’”

Zij noemt hem 'de professor' - of 'professor Barabas' als ze in een vrolijke luim is. Hij fêteert haar als de liefde van zijn leven voor wie hij "best veel moeite heeft moeten doen, geef toe". Ze waren samen huisarts, tot hij per se epidemioloog wilde worden. Vandaag is Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen) hoofd van het nu al wereldvermaarde Vaccinopolis, dat straks hopelijk ook hét vaccin zal testen op zijn werkzaamheid. Myrjam Cramm is zijn geheime wapen.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frans Peeters

    De vraag, hoe geraken we met al onze bedrijven in het buitenland?

  • Johan Vercarre

    Professor Barrabas ? Hij kan er nog niet aan tikken. En maatje van Kill Bill blijkbaar.

Lees meer