2 Zuhal Demir (40) van N-VA, Vlaams minister van Omgeving, Toerisme, Justitie en Energie.
Zuhal Demir (40) van N-VA, Vlaams minister van Omgeving, Toerisme, Justitie en Energie.

Exclusief voor abonnees

INTERVIEW. Zuhal Demir (N-VA): "Ik leer mijn dochtertje Turks. Dat maakt mij niet minder Vlaming”

Vandaag, 11 juli, is de officiële feestdag van de Vlaamse Gemeenschap. Het is de eerste keer dat een minister met allochtone roots die viert. Zuhal Demir (40) van N-VA, minister van Omgeving, Toerisme, Justitie en Energie, is Koerdisch-Turks van geboorte. “Ik ben ook al vaak een kutwijf genoemd, maar als politicus moet je daar tegen kunnen.”

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gino Denil

    Zo. En waarom moeten kunstenaars die niet in de ideologie van de N-VA passen dan droog gelegd worden. Waarom moet goede muziek - vooral wereldmuziek - op de radio wijken om ons te overspoelen met minderwaardig Vlaams gekweel bij gebrek aan voldoende muzikaal talent op de oppervlakte van Vlaanderen. Ben je dan wel minder Vlaming als je open staat voor de wereld en het beste van die wereld wil incorporeren.

  • ERWIN MINNEBO

    Groot gelijk hoe meer talen hoe minder je in de luren kan gelegd worden , want je verstaat het. Ik hoop enkel dat ze geen twee nationaliteiten heeft. Dit zou moeten volledig geschrapt worden, men is Belg of niet , en niet wanneer het mij uitkomt ben ik Belg en speciaal om uit het gevang te blijven. Ook komt dit het racisme ten goede want dan is men Belg en mag men een woordje meespreken, anders hou je klep.

Lees meer