Jef Van Den Bergh werd op zijn elfde slachtoffer van een pedofiel.
Jef Van Den Bergh werd op zijn elfde slachtoffer van een pedofiel.

Exclusief voor abonnees

Jef Van den Bergh, slachtoffer van zijn misbruiker en van het rechtssysteem: “Geef kinderen voorrang op snel proces”

De politiek is het er van links tot rechts over eens: de verjaringstermijn van seksuele misdrijven met minderjarige slachtoffers moet verdwijnen. "Maar de politiek kan en moet méér doen", zegt Jef Van den Bergh (26), op zijn elfde slachtoffer van een pedofiel. Hij pleit voor een snellere behandeling van het strafproces als er kinderen betrokken zijn, want zijn eigen proces duurde vier jaar. "Ik werd twee keer slachtoffer: één keer van mijn misbruiker, één keer van het rechtssysteem."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kristine Delacourt

    Vier jaar om een pedofiel te berechten! Justitie is echt een ramp!

  • Paul Boutsen

    De zaak van corruptie tegen Reyders was binnen de week opgelost, het was een probleem voor zijn EU kandidatuur. Hij kreeg op iedereen voorrang en werd uiteraard vrijgesproken. Sommigen staan echt boven de wet, en het zijn zeker niet de kinderen.

Lees meer