2 Joachim Pohlmann (37) leerde Bart De Wever kennen aan de unief. Ze waren allebei intelligent, rechts, bij de VU en verliefd op taal. De Wever ging hem in de loop der jaren blind vertrouwen, want op fouten was hij toch niet te betrappen.
Rob Stevens Joachim Pohlmann (37) leerde Bart De Wever kennen aan de unief. Ze waren allebei intelligent, rechts, bij de VU en verliefd op taal. De Wever ging hem in de loop der jaren blind vertrouwen, want op fouten was hij toch niet te betrappen.

Joachim Pohlman, de man die groen licht gaf voor opvallende N-VA-campagne: dol op conflict, maar nooit op fout te betrappen

Wie is Joachim Pohlmann, de man die groen licht gaf voor de N-VA-campagne?

Eén man heeft groen licht gegeven voor de N-VA-campagne die de regering doet kraken: Joachim Pohlmann, woordvoerder van de partij, rechterhand van Bart De Wever en ook wel een beetje zijn rechterbreinhelft. Buiten de Wetstraat is hij vrijwel onbekend, maar hij is wel één van de sterkhouders van de partij.

Joachim Pohlmann is 37, hij heeft al twee romans geschreven en ook tientallen speeches voor Bart De Wever. De twee leerden elkaar kennen toen De Wever nog assistent geschiedenis aan de universiteit was en Pohlmann daar pedagogie studeerde. De Wever was er 30, Pohlmann 19, allebei waren ze intelligent, rechts, van de Volksunie en verliefd op taal. 

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lutgard Crombez

    Binnen nu en 20 jaar zullen de bourka's wel flaneren in ons landje en in gans Europa, wees maar zeker. Dit volk zal ons overwoekeren zoals zij zich voorplanten.... weg de blanke man met zijn cultuur en eigenheid!

  • Willy Van Craen

    Waarom pleit NVA tegen referendum voor belangrijke zaken als vluchtelingen maar ook de andere partijen.Reden is dat de bevolking beslist en niet de politiekers.

Lees meer