Exclusief voor abonnees

Kandidaat-premier Jan Jambon: “Zonder ons valt alles stil”

Flamingant Jan Jambon (N-VA) als kandidaat-premier van een land dat hij onbestuurbaar acht: het blijft moeilijk te geloven. Toch is het zo, zweert hij. "Als we het confederalisme willen uitvoeren, moeten we federaal aan het stuur zitten." Dat hij op een blokkering aanstuurt, spreekt hij tegen. "Als Wallonië straks centrumrechts stemt, kunnen we direct een heerlijke regering vormen. Maar ik vrees dat het iets complexer wordt."

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

66 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Danny Govaerts

    Zonder hun hadden we nu misschien niet een gat in de begroting dat 8 miljard groter was. Zonder hun was de rekening voor water en alle nutsvoorzieningen misschien niet dubbel zo hoog geworden.. Zonder hun was brugpensioen nog op een verantwoorde manier mogelijk.. Zonder HUN werd er misschien minder in de portemonnee van de burger GEGRAAID !!

  • Bruno Vermeire

    Het is met NVA altijd hetzelfde, als iedereen tegen is zijn voor, als iedereen voor is , zal NVA er tegen zijn.

Lees meer