Kerncentrale Doel
© Bart Leye Kerncentrale Doel

Exclusief voor abonnees

Kerncentrales openhouden, duurdere vliegtuigtickets, groene bedrijfswagens: klimaatexperts doorprikken ballonnetjes die onze politici oplaten

Met 70.000 waren de klimaatbetogers in Brussel dit weekend. Met 35.000 jongeren stonden ze er afgelopen donderdag ook, en de kans is groot dat ze deze week met nóg meer zullen zijn. En toch blijft het relatief stil aan politieke zijde - op een paar ballonnetjes na over groene bedrijfswagens, een taks op goedkope vliegtickets en het openhouden van de kerncentrales. "Andere landen tonen dat het wél kan. Maar wij blijven rommelen in de marge."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

74 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Francies VAN CAENEGHEM

    Kunnen hier al beginnen met Aftrek van firmawagens stopzetten. Afschaffen gratis tankkaarten. Stopt ge ook meteen met oneerlijke praktijk dat de ene belastingen betaald en de andere niet. Misschien aantal mini kerncentrales bouwen en vanadium batterijen. Gascentrales zijn minder veilig dan kerncentrales. Zekfdegekd met waterstofcentrales en opslagplaatsen.

  • Mark Boonen

    Gans Europa slechts 10% bijdrage aan het probleem op de manier zoals we nu doen? Waar maken we ons druk over. Stop met dat opwarm gezever. Kunnen we niets aan doen, zorg voor gezonde lucht, dat hebben we wel in handen.

Lees meer