3 Elke Janssens (35), moeder van de tweejarige en hersenverlamde Senn.
Elke Janssens (35), moeder van de tweejarige en hersenverlamde Senn.

Exclusief voor abonnees

Kine voor kind met hersenverlamming wordt 5.000 euro duurder: “We voelen ons in de steek gelaten”

Kinderen met hersenverlamming krijgen vanaf september veel minder kinesitherapiesessies terugbetaald. Reden: een aanpassing in de wet, waarvan zelfs de artsen niet op de hoogte waren. Voor de meeste getroffen gezinnen betekent dat een extra kost van zo'n 5.000 euro per jaar. "Wij voelen ons in de steek gelaten."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Chris Devlaeminck

    Er moeten nu eenmaal prioriteiten gesteld worden. Om maar wat te noemen, gastric bypass operaties en geslachtsveranderingen zijn veel levensnoodzakelijker dan kine voor een kind met hersenverlamming. Voor diegene die het niet door hadden, dit schrijven is sarcastisch bedoeld.

  • Denis Van den broeck

    Hier in België helpen ze liever mensen die niet van hier zijn . Maar hun eigen volk laten ze in de steek en wie heeft die wet goed gekeurd ons magie zeker o ja die doe hier nog meer naar de kloten dan dat ze goed doe . Maar hier word ik echt misselijk van . Maar was te verwachten he met zo een minster magie de brok. En wat gaat er nu aan gebeuren niks mensen zagen klagen hier maar en er gebeurd niks .

Lees meer