Kris Peeters.
BELGA Kris Peeters.

Kris Peeters (CD&V) krijgt politiebewaking na bedreigingen, verdachte (31) vrij onder voorwaarden

Europees Parlementslid Kris Peeters (CD&V) krijgt politiebewaking. De voormalige vicepremier - die momenteel in het Kroatische Zagreb is voor het congres van de Europese Volkspartij - bevestigt het nieuws, maar wil er verder niets over kwijt. Het Leuvense gerecht voert een gerechtelijk onderzoek naar een 31-jarige man die bedreigingen zou hebben geuit aan het adres van Peeters. Afgelopen weekend is de dertiger al opgepakt en ondervraagd, waarna hij door de onderzoeksrechter onder voorwaarden werd vrijgelaten. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het parket van Leuven bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek is gestart naar bedreigingen aan het adres van Peeters. Afgelopen weekend werd daarvoor een 31-jarige man opgepakt en verhoord. Hij is intussen vrij onder voorwaarden. 

“Wij hebben inderdaad een melding gekregen van dreigementen die geuit zouden zijn aan het adres van meneer Peeters”, zegt Sarah Callewaert, woordvoerster van het Leuvense parket. “Er is daarop een gerechtelijk onderzoek geopend. In de loop van dat onderzoek werd een 31-jarige man geïdentificeerd die in ons arrondissement woont. Die man werd het voorbije weekend door de politie opgepakt en verhoord, waarna hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft hem vrijgelaten onder voorwaarden.”

Kris Peeters, bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar nog de grote uitdager van burgemeester Bart De Wever (N-VA) in Antwerpen, woont sinds begin oktober weer in Puurs.

190 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Anita Billen

    Wilt hij bescherming, dat hij zijn eigen dikke geldbeugel open doet. Profiteur.

  • Frank Vekemans

    weet hij zelf nog wel waar hij woont, is dat nu in Puurs of in Antwerpen

Lees meer