2 Wegwerpbekers zijn slap in de hand en vies op de grond. Nog veel erger: plastic dat zomaar weggegooid wordt, is slecht voor het milieu.
Eric de Mildt Wegwerpbekers zijn slap in de hand en vies op de grond. Nog veel erger: plastic dat zomaar weggegooid wordt, is slecht voor het milieu.

Exclusief voor abonnees

Laatste zomer met wegwerpbekers op festivals: volgend jaar zijn we van dat plakkerige plastictapijt af

Het laatste festivalseizoen van de wegwerpbeker is ingezet. Vanaf volgend jaar mogen organisatoren van evenementen in Vlaanderen - van het kleinste buurtfeest tot de grootste muziekvierdaagse - uitsluitend herbruikbare bekers aanbieden. Alleen wie 90% van zijn plasticafval laat recycleren, mag nog wegwerpproducten gebruiken.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy Van Hulst

    Nu ook nog die dekselse rokers die hun peuken op de grond gooien overal. Degoutant gedrag.

  • Wouter Beyne

    Neen geen glas, herbruikbare bekers in plastic (in combinatie met een bedrag statiegeld die je terugkrijgt als je de lege beker terugbrengt naar de bar werkt dit perfect bv 1 euro). Spijtig dat je altijd aan de mensen hun geld moet zitten vooraleer ze iets "willen" terugbrengen, anders zijn ze liever lui dan moe.

Lees meer