Lange wachtrijen op Brussels Airport door politieacties

Politieagenten over het hele land houden vandaag tijdens de ochtendspits stiptheids- en controleacties. Onder meer in zwaartepunten als Limburg en de regio's Brussel en Turnhout lopen bestuurders een groter risico om geflitst te worden of te moeten blazen. Op Brussels Airport staan passagiers intussen in lange wachtrijen.

De agenten protesteren tegen de wijzigingen aan hun statuut, het toenemende geweld tegen de politie, de slechte werkomstandigheden in het nieuwe centrum voor transmigranten en het feit dat ze steeds meer extra taken krijgen, zoals het inspringen voor cipiers. De bonden eisen dat daders van geweld tegen politiemensen zware straffen krijgen én die ook moeten uitzitten. "Tien jaar na de moord op een agent al vrijkomen, zoals bij Kitty Van Nieuwenhuysen, kan niet door de beugel", klinkt het. 

Hele dag

De acties worden "heel goed opgevolgd", zegt Carlo Medo, voorzitter van het Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel (NSPV). Hoeveel agenten juist deelnemen aan de acties, is moeilijk om vast te leggen. "Het wordt een drukke ochtend voor de politie", stelt de voorzitter van de politievakbond.

In principe duren de acties tot 8.30 uur, maar het kan ook langer duren. "Dat hangt een beetje af van de opdrachten van de teams", aldus Medo. Vincent Gilles, voorzitter van VSOA Politie, stelt wel dat de acties de hele dag kunnen duren. "We hebben de agenten gevraagd de hele dag controles uit te voeren", zegt hij.

.
VTM Nieuws .

160 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tina Colpaert

    Gewone burgers lastig vallen ga de politiekers wat lastig vallen maar dat durven ze dan weer niet!

  • VIVIANE bastenie

    Dit is wel weer de gewone mens pesten,terwijl er zoveel andere middelen zijn om hun ongenoegen te uiten ,bij voorbeeld een week lang geen boetes uitschrijven ,geen alcohol controles doen ,geen escorte doen voor hogere heren en ga zo maar door,en een flinke en goed opkomende politie macht in de wetstraat,Maar ze pesten liever de gewone burger dat is minder riskant.

Lees meer