3 Vic kon werken, drinken, lachen, roken en ongeveer alles uitsteken wat God ooit verboden had. Tot zijn ijzeren gestel hem in de steek liet.
RV Vic kon werken, drinken, lachen, roken en ongeveer alles uitsteken wat God ooit verboden had. Tot zijn ijzeren gestel hem in de steek liet.

Exclusief voor abonnees

Levensverhaal: preses zonder diploma leerde generaties studenten féésten

Hij was ooit preses, maar behaalde zelf nooit zijn diploma. Victor Zaidi was jarenlang aanvuurder van ongekend vertier als barman en deejay van hét iconische Antwerpse studentencafé Hill Diar. Voor 'Vicske' was het alle dagen feest, tot zijn laatste, al waren de oude vrienden al lang niet meer mee en boog ook zijn eigen ijzeren gestel plots faliekant door.

Het pand wordt afgebroken, zo is het plan; er komen appartementen. Maar den Hill Diar, dat was een eeuwigheid lang het hoekhuis op de Italiëlei tegenover de Rooseveltplaats waar dag en nacht, weekend en week, winter en zomer studenten dansten op straat, op de dansvloer, op de toog. Eráchter deelde Vic in de gouden jaren negentig zijn wijsheid over hoe goed te feesten, zo gul dat het generaties later nog voortzindert. 'De CEO van de Moeilijke Jeugd', zo noemde hij zichzelf. Bulderlachend. Duizenden bestelden bij hem met een klein hartje hun eerste pint, en met een grote glimlach hun tweede. Elke nieuwe lichting ging overstag. De jongens kregen gratis versiertips, de meisjes complimentjes. Hij leerde hen studentenliederen en cantusrituelen. Hij koppelde én redde relaties, met zijn dichtgeknepen oogske bij kapoenenstreken. En iedereen kreeg een stukske van zijn hart.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eddy B

    Geweldige kerel, toen ik daar het bier kwam leveren, altijd positief vriendelijk en kregen van hem nog een goede fooi erbij, een van de weinigen die echt respect heeft voor werkmensen.

  • Karl Huysmans

    Schitterende gast.was een fenomeen.

Lees meer