4 Het Levensverhaal van Stefanie Dequirez uit Izegem
RV Het Levensverhaal van Stefanie Dequirez uit Izegem

Levensverhaal. Stefanie stierf zes weken nadat ze mama werd: “Ik ga slapen schat. Lovejoe”

Ze was nog in de roes van de geboorte. Baby Lucia, zes weken oud, gelukzalig aan haar borst. Even uitblazen nog en dan zou Stefanie (33) verder timmeren aan haar al zwaar bevochten weg. Van eenvoudig verkoopstertje tot salesmanager. Van tiener met een moeilijke start tot blije echtgenote en (plus)mama. Ze was ambitieus, klaar om nog lang, succesvol en gelukkig verder te leven. En toen kreeg ze, zomaar, een trombose.

Ze had Lorenzo een sms'je gestuurd. Een hartje. Zoals elke avond. "Ik ga slapen. Lovejoe." Hij zat in Brussel voor een beveiligingsopdracht tijdens de NAVO-top. Ze miste hem keihard, elke keer als hij voor een week van huis was. Ze keek zoals elke keer uit naar zijn thuiskomst. Dan was het weer feest. Zouden ze hun weerzien weer vieren, hun zotte liefde. Maar, in afwachting: nooit ging ze slapen zonder dat hartje. Ook die avond niet. De baby was stilletjes ingedommeld, tijd ook voor haar om slaap in te halen. Haar lichaam nog best zwaar en moe van zwanger zijn en leven geven. Ze knipte het licht uit.

Een paar uur later kreeg Lorenzo een telefoontje. Niet van Stefanie, maar van mémé. Dat hij dringend naar huis moest komen, Stefanie was niet goed geworden.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Patrick Rasschaert

    Veel sterkte aan de getroffen familie en vooral voor de baby die zal opgroeien zonder zijn liefhebbende moeder

  • Steven Hams

    Heel erg voor de kinderen

Lees meer