Tomas Sisk / Photo News

Exclusief voor abonnees

Liberalen lopen blauwtje in Brussel

RUTTEN ONDER VUUR NA 'LINKS REGEERAKKOORD'

Terwijl de Open Vld-top nog moest bekomen van het feit dat de Brusselse afdeling zonder toelating in een volledig linkse regering is gestapt, goot Francesco Vanderjeugd gisteren nog wat olie op het vuur. Hij vindt dat oppositie op Vlaams of federaal vlak geen taboe mag zijn. Maar dat is het ook niet, zegt de partijtop. "Dankzij Sven Gatz is het nu heel duidelijk dat wij federaal niet in een paars-groene regering zullen stappen."

Het zit behoorlijk scheef tussen de Brusselse Open Vld en de partijtop. De voorbije dagen haalde voorzitter Gwendolyn Rutten nog alles uit de kast om de MR mee aan tafel te krijgen in Brussel. Maar de Brusselse onderhandelaars, en met name Sven Gatz, legden die orders naast zich neer en versnelden de onderhandelingen. Ook al had de partijtop laten blijken dat ze hem daarin niet zou steunen. "Als ik als vertegenwoordiger van de stad Brussel zie dat er een goed akkoord voorligt, dan moeten we verder onderhandelen", aldus Gatz. Volgens hem gaat het belang van de stad uiteindelijk voor op het partijbelang. "Ik heb mijn best meer dan gedaan. En dan houdt het op."

Geen salaris

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer