8 Onze militairen schieten in Litouwen met 'blankmunitie': er worden geen kogels afgevuurd, maar het geeft wel dezelfde knallen.
© Bart Leye Onze militairen schieten in Litouwen met 'blankmunitie': er worden geen kogels afgevuurd, maar het geeft wel dezelfde knallen.

Exclusief voor abonnees

Mee op NAVO-missie in Litouwen om Russen af te schrikken: “Hiervoor gingen jullie bij Defensie. Niet om in Antwerpen op straat te staan”

Volle gas voorwaarts, enkele rookgranaten voorop en dan hard in de remmen: het gaat vooruit tijdens de - gesimuleerde - aanval van onze Belgische troepen. Nog twee luide knallen en plots stormt tien man uit de pantservoertuigen. We bevinden ons op het grootste militaire oefenterrein van Litouwen. 258 Belgische militairen zijn hier op NAVO-opdracht, en wij waren erbij.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

45 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dirk Bytebier

    Om Russen af te schrikken ga je lachen of wat , en sedert wanneer is Rusland onze vijand nu opeens ??

  • Roel Mick

    We zouden beter een beetje meer respect hebben voor Russen. Zij verlieten ons van Nazis, niet de Amerikanen. Sovjets vernielden 80% van Hitlers militaire kracht. Met enorme opoffering. Respecteer dus Russen een beetje en ze zullen vriendelijker zijn.

Lees meer