Illustratiebeeld.
Henk Deleu Illustratiebeeld.

Exclusief voor abonnees

Meer Belgen rijden te snel: alle hoop op trajectcontroles

Gsm'en achter het stuur of dronken rijden: dat is gevaarlijk. Maar te snel rijden? Ach, dat kan geen kwaad. Of tenminste: zo redeneren veel bestuurders in ons land. Verkeersinstituut Vias hoopt dat er met de komst van extra trajectcontroles eindelijk ook een mentaliteitswijziging komt. Op Vlaamse gewest- en autosnelwegen worden momenteel 66 nieuwe trajectcontroles geïnstalleerd, nog eens 32 zijn in voorbereiding.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

96 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Filip De Ridder

    Dat ze eens gewoon een snelheidsbegrenzer installeren in elke wagen, en deze koppelen aan de GPS. Elke GPS geeft tegenwoordig de maximumsnelheid aan op elke weg/straat, welnu ipv die enkel weer te geven, doe daar toch iets mee! Op die manier rijdt kan niemand nog te snel rijden. Dan heb je ook geen controles meer nodig die een enorme investering vereisen, en dan moet je ook de flikken/smurfen niet meer inzetten voor flitscontroles. Politie kan dan eindelijk ECHT politiewerk verrichten.

  • christophe Kemel

    Trajectcontroles zullen er zeker niet voor zorgen dat mensen anders gaan rijden. Op het stuk van de controle wel maar eens die tweede camera voorbij is het vol open want we moeten tijd inhalen. Zelfde zoals er nu gebeurd aan vaste camera’s, en op stukken waar men tussen 2 camera’s weg kan, (niet op autostrade) zorgt het voor meer sluipverkeer. Ik spreek ui ervaring voor de baan tussen wijnendale en beerst. Er rijden er veel om via esen en vlammen maar.

Lees meer