Door de stijgende koopkracht zouden we méér in onze winkelkar moeten kunnen leggen, maar door de hogere kosten - denk maar aan water en elektriciteit - lukt dat niet voor iedereen.
Geert De Rycke Door de stijgende koopkracht zouden we méér in onze winkelkar moeten kunnen leggen, maar door de hogere kosten - denk maar aan water en elektriciteit - lukt dat niet voor iedereen.

Exclusief voor abonnees

Meer koopkracht, maar toch geen vollere winkelkar

HET VERSCHIL | Slot: Koopkracht

Waaraan denkt de Vlaming bij het woord 'koopkracht'? Denkt hij aan de hoogte van zijn loon? Of aan de hoogte van de rekeningen die betaald moeten worden?

Je hebt 2% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc Bohets

    Met meer koopkracht bedoelt de politiek dat de burger nog meer belastingsfakturen zou kunnen betalen, hou je dus maar vast als de huidige regeringspartijen verder regeren na de verkiezingen, dan kunnen ze nog wat meer cadeaus uitdelen aan de multinationals, die al praktisch geen belastingen betalen.

  • daniel budenaerts

    Dankzij de NVA,CD&V en VLD hebben we weer een indexsprong aan ons broek gekregen,veel meer taksen en hogere accijnzen erbij,BTW verhoging op electriciteit,enz... Koopkracht gestegen:voor Leuvense professoren misschien wel maar niet voor Jan Modaal . Niet treuren : op 26 mei is het woord aan ons en krijgen de 3 partijen hun beloning.

Lees meer