De leerlingen van het Don Bosco-college konden gisteren praten met een psycholoog.
Photo News De leerlingen van het Don Bosco-college konden gisteren praten met een psycholoog.

Exclusief voor abonnees

Meisje (14) springt uit schoolraam: "Ze pestten haar omdat ze te dun was"

Op het eind van de wiskundeles in het Don Bosco-college in Sint-Lambrechts-Woluwe vroeg een leerlinge van 14 of het raam even open kon. Het volgend moment sprong ze naar buiten. "Ze werd gepest en zat slecht in haar vel", zegt een medeleerling.

Het is rond 11 uur, een klas uit het tweede middelbaar heeft wiskunde op de vierde verdieping van het Don Bosco-college. Vlak voor het eind van het lesuur vraagt het meisje aan de leerkracht of ze het raam even mag opendoen. "Het is hier zo warm", zegt ze. De leraar vindt het goed. Ze opent het venster en springt voor de ogen van haar klasgenoten en docent uit het raam. Ze eindigt 10 meter lager op een golfplaten afdak. "Ze leeft nog, dat is het belangrijkste", zegt de directeur. "Ze is niet langer in levensgevaar. Voor zover ik weet, heeft ze gebroken benen. Ze ligt nu in het ziekenhuis en haar ouders zijn bij haar." De politie en de school onderzoeken wat het meisje tot haar wanhoopsdaad dreef.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

Lees meer