3 Mike begreep zijn voetbalwonderen - zoals een Lukaku - als een vaderfiguur.
RV Mike begreep zijn voetbalwonderen - zoals een Lukaku - als een vaderfiguur.

Exclusief voor abonnees

Mike was chauffeur van spelersbus Anderlecht en Rode Duivels: “Hij wist hen ooit nipt te redden van een fatale aanrijding”

Levensverhaal: Michaël 'Mike' Ruysseveldt (68) UIT LIEDEKERKE: ° 15 oktober 1950 - † 4 oktober 2019

Hij reed rond met een lading van miljoenen euro's, als je alle transfergelden optelde. Michael 'Mike' Ruysseveldt was vijftien jaar King of the Road als chauffeur van de spelersbus van RSC Anderlecht en reed ook vijf jaar met de Rode Duivels. Voorzichtig, snel, behendig, gedienstig. Hij kende het wegennet van heel Europa uit zijn bolle hoofd. Leverde zijn spelers af in de stadions in spreekwoordelijke watten gehuld, alsof het zijn eigen baby's waren - iets waar hij bijzonder fier op was. Journaliste Annick De Wit tekent elke week de bijzondere levensverhalen van gewone mensen op. Lees de andere verhalen hier.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer