3 Nina en haar mama Annelies Lafleur.
Joel Hoylaerts / Photonews Nina en haar mama Annelies Lafleur.

Exclusief voor abonnees

Moeder stelde euthanasie uit om dochter bij te staan in aanrandingszaak: “Vrijdag verlies ik mijn mama. Ik heb daar vrede mee”

Over twee dagen verliest pianostudente Nina Matterne (18) haar mama. En dat terwijl ze nog maar een week geleden hoorde dat de man die eerder veroordeeld werd omdat hij haar aanrandde, in hoger beroep vrijuit ging. Voor het eerst doet ze haar verhaal. "Ik moet ineens heel snel groot worden."

"Straks komt de euthanasie. Oeps, de kinesist, bedoel ik!" Moeder en dochter gieren van het lachen om de verspreking. Ze grappen er wel vaker over. Als mama Annelies vreest dat ze Nina tot last is: "Nog even volhouden, je bent bijna van me af." Of als ze buiten staat te roken: "Het maakt toch niet meer uit."

Met humor relativeren Annelies Lafleur (57) en Nina Matterne wat eraan zit te komen. Vrijdag 15 maart na 13 uur zal Annelies er niet meer zijn. Ze kiest voor euthanasie, omdat ze door een hersenbloeding al twee jaar chronische, ondraaglijke pijn lijdt. Toch zat de vrouw vorige week in het Brusselse Justitiepaleis. Ze kwam met haar dochter luisteren of de Leuvense ex-prof Shaun C. (52) schuldig bevonden werd aan de aanranding van drie meisjes, onder wie Nina.

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lode Loyens

    Mama je hebt vreselijke ondraagelijke pijn. Dood gaan vindt jij de enige oplossing voor jou en misschien is dat zo ..... maar niet voor je dochter die amper 18 is. Die haar leven begint nu pas en in jaren te komen zal ze jou nodig hebben meer dan je nu kan beseffen. Geef niet op AUB, nog niet. Vindt een weg hoe dan ook om met die enorme pijnen om te gaan al zal dat wel reuze moeilijk zijn en veel moed vragen. Toch is het de moeite waard. Eenmaal dood daar komt je nooit van terug.

  • Alex Verva

    Aub...Het is nog niet te laat.Medische Cannabis kan je redding zijn. DOEN....Doe het dan voor ons Belgen zodat iedereen eindelijk wakker wordt...Please.....

Lees meer