Mondmaskers in alle soorten en maten.
Marc Baert Mondmaskers in alle soorten en maten.

Exclusief voor abonnees

Moeten we nu een mondmasker dragen of niet? “Er zijn voor gezonde mensen ook risico’s aan verbonden”

"Zelfs al hadden we ze in overvloed, dan nog pleit ik niet voor verplichte mondmaskers." Waarom vinden specialisten dat we niet allemaal met een mondmasker over straat hoeven? Minimaliseren zij het nut ervan omdat er een tekort is? Viroloog Marc Van Ranst, vaccinoloog Pierre Van Damme en docent overheidscommunicatie Wannes Heirman scheppen klaarheid. 

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

76 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Willy Cornelis

    Het mondmasker beschermt alleen , maar dan wel efficiënt ,tegen speeksel met het virus in dat verspreid wordt door besmetten die spreken? Zeker als die te luid spreken zoals op straat...

  • Kenny Durinck

    Sorry, maar wie geloofd deze mensen nu nog?? Ik draag al van dag 1 een mondmasker! Iedereen lachte me uit en zei dat het niet helpt... Omdat de Marc dat gezegd heeft! Ik bescherm mezelf en andere ermee!

Lees meer