2 Daniël C.
PLE Daniël C.

Exclusief voor abonnees

Moord op Daniël (9) wellicht gevolg van openstaande schuld

Was de moord op de 9-jarige Palestijnse jongen in het asielcentrum van Broechem een afrekening, omdat de familie een openstaande schuld weigerde te betalen? Cruciaal is een sms die naar de familie verstuurd werd: "100.000 euro of je ziet Daniël niet meer levend terug." Speurders onderzoeken nu of de familie nog geld moest aan mensensmokkelaars.

"100.000 euro of je ziet Daniël niet meer levend terug." Dat sms'je kreeg de tante van Daniël S. dinsdagmorgen. Het 9-jarige zoontje van haar zus was op dat moment al twaalf uur vermist. En het zou dan nog 30 uur duren voor de jongen werd teruggevonden. Vermoord. De handen en voeten vastgebonden. Zijn lichaampje deels begraven en ondergestopt in een gracht.

De 9-jarige Daniël S. werd geboren als enig kind van een Palestijnse mama en Libanese papa. Het gezin belandde enkele jaren geleden in een vluchtelingenkamp in Libanon. Toen het huwelijk strandde, bleef de vader in Libanon en trok de 26-jarige moeder Amina samen met haar zoon naar België. Vier maanden geleden kwamen ze terecht in het open asielcentrum in Broechem. Daar veroverde Daniël meteen alle harten. "Iedereen mocht hem graag", zegt Salarzai, een Afghaan die net als Daniël en zijn moeder met zijn gezin in Broechem woonde. "Een vrolijk kind. Altijd goedgezind, altijd aan het dansen en zingen. Arabische rapliedjes, vooral. Die zong hij voortdurend. Ook tijdens het voetballen, of wanneer hij hier op zijn fietsje rondcroste."

Britse simkaart

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

96 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • robrecht Peeters

    100.000 euro.een Libanese vader waarvan men mag verwachten dat het nu direct om een armoezaaier zal handelen. Daarenboven hangt men over de Gazastrook een beeld op van armoede maar dat is zeker niet algemeen integendeel zelfs. Er wordt druk handel gedreven en de luxe waarin vele Palestijnen er leven, mocht men het aan de grote klok hangen zou velen de ogen uitsteken. Villa's met zwembad à volonté. Maar ja de deze beeldvorming is niet politiek correct en zo dus.....

  • Paul Jansen

    "Enig kind van en palestijnse mama en een libanese papa..." onafgezien van deze trieste gebeurtenis voor de nabestaanden kunnen we ons afvragen waarom we door de media zo betutteld worden , voor volwassenen schrijf je "van een palestijnse moeder en een libanese vader"... Als het artikelover een hond gaat dan lezen we in de krant alles over het "baasje" Waarom die betutteling? Of worden de lezers van de krant als kinderen aanzien?

Lees meer