2 Als Cheikhni in 2013 of later zou zijn veroordeeld, had hij minstens 15 jaar moeten zitten door de verstrengde wetgeving.
BELGA Als Cheikhni in 2013 of later zou zijn veroordeeld, had hij minstens 15 jaar moeten zitten door de verstrengde wetgeving.

Exclusief voor abonnees

Moordenaar Kitty Van Nieuwenhuysen krijgt na tien jaar enkelband: perfect legaal, en toch veel vragen

Eén van de moordenaars van agente Kitty Van Nieuwenhuysen mag na tien jaar de gevangenis verlaten met een enkelband. Noureddine Cheikhni heeft een derde van zijn dertig jaar cel uitgezeten en komt zo wettelijk in aanmerking voor vrijlating. De beslissing roept veel vragen op, de ouders en collega's van Kitty zijn ronduit geschokt.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rigobert Deleu

    Wet lejeune moest allang afgeschaft zijn ipv aangepast .

  • leen hanssens

    Hoeveel komen er zo niet vrij, daar zegt men niets over. De wet wordt toegepast. Zoveel heisa omdat het over een politieagente gaat. Andere mensen tellen niet mee.

Lees meer