Moeten er na 2025 nog één of meerdere kerncentrales openblijven? Ook daarover discussiëren de Vlaamse onderhandelaars deze week.
© Bart Leye Moeten er na 2025 nog één of meerdere kerncentrales openblijven? Ook daarover discussiëren de Vlaamse onderhandelaars deze week.

Exclusief voor abonnees

N-VA wil vanuit Vlaanderen kernuitstap tegenhouden

Het is dan wel de federale regering die beslist of er na 2025 nog kerncentrales zullen openblijven in ons land, de geplande kernuitstap zorgt ook voor discussies aan de Vlaamse onderhandelingstafel. De reden: het sluiten van de centrales heeft hoe dan ook een impact op de energiefactuur, die de Zweedse partijen langs Vlaamse kant willen verlagen.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

114 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ronny Ooijen

    Gilbert Vermeersch, onlangs zat Suez aan tafel bij onze regering om te onderhandelen over het eventueel langer open houden van 2 kernreactoren. Wat vroegen ze volgens u? Een koekje bij de koffie of enorm veel geld? Kerncentrales CO2 neutraal? Bij de ontginning in mijnen (met grote hoeveelheden radioactief afval en verzuurde modder), verwerking en transport van uranium komt veel CO2 vrij.

  • james vroman

    mocht er in 2025 geen federale regering meer zijn ben je alvast van de Waalse centrales verlost ..of ga je elektriciteit inkopen aan het Waals gewest ? vlaanderen heeft daar niets te piepen dan is dit het daar het buitenland ...begin ook maar met zeewater te ontzilten of je gaat nog grote dorst hebben ook ...

Lees meer