Vijfduizend werkkrachten uit de bouwsector palmden Den Haag in. Met hun graafkranen en vrachtwagens stortten ze aarde uit in het park Malieveld.
ANP Vijfduizend werkkrachten uit de bouwsector palmden Den Haag in. Met hun graafkranen en vrachtwagens stortten ze aarde uit in het park Malieveld.

Exclusief voor abonnees

Nederlandse bouwsector kwaad om strenge regels over PFAS, een chemisch goedje dat ook in onze bodem zit en schadelijk kan zijn

Duizenden Nederlanders uit de bouwsector hebben gisteren geprotesteerd. Net als de boeren tegen de nieuwe stikstofregels, maar ook tegen de strenge normen voor PFAS. Zodra die chemische stoffen in de bodem worden opgemerkt, moeten bouwwerken worden stilgelegd. Ook in Vlaanderen zit dat potentieel schadelijk goedje in de bodem.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • wim rooyakkers

    En de economie zal mede door de strenge milieu regels snel achteruit gaan.

  • Coen Geurts

    Volgens mij zijn er op de wereld nog maar weinig plaatsen waar enkel van nature aanwezige elementen zitten. De rest is verbrodt door chemische troep en daar is enkel en alleen de mens voor verantwoordelijk. Het zijn wij die "onze" wereld om zeep helpen, of reeds geholpen hebben, maar we kunnen niet meer terug. De geldmaffia zal dat niet toestaan.

Lees meer