3 De president, in tricolore jas, trok gisteren zelf naar de gletsjer die hij heeft uitgeroepen tot beschermd natuurgebied.
AFP De president, in tricolore jas, trok gisteren zelf naar de gletsjer die hij heeft uitgeroepen tot beschermd natuurgebied.

Exclusief voor abonnees

Neen, Macron gaat de Mont Blanc niet redden

De Franse president Emmanuel Macron maakt van de Mont Blanc een beschermd natuurgebied. Om de hoogste piek van de Alpen veilig te stellen, maar ook om een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen groene punten te scoren. Frankrijks grootste gletsjer zal hij er niet mee redden. "Daarvoor moet hij de wereldwijde klimaatopwarming tegenhouden."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Serge Aernoudt

    En zo weer een prachtig reisje op kosten van de Franse belastingsbetaler.

  • Willy VanErps

    Uit puur egoïsme of wegens politieke spelletjes worden vaak goede en realistische initiatieven van politiekers verworpen en of geboycot door de onwetende of bewust verkeerd ingelichte kiezer.

Lees meer