2 Bij een ontmoeting met leden van de moslimgemeenschap deze week droeg de premier een hijab. Troostende woorden en zelfs een knuffel: haar empathie kwam erg natuurlijk over.
AP Bij een ontmoeting met leden van de moslimgemeenschap deze week droeg de premier een hijab. Troostende woorden en zelfs een knuffel: haar empathie kwam erg natuurlijk over.

Exclusief voor abonnees

Nieuw-Zeelandse premier krijgt lof na aanslag: “De anti-Trump. En dat heeft de wereld nodig”

PREMIER VAN NIEUW-ZEELAND KRIJGT LOF VOOR VERBINDENDE HOUDING NA AANSLAG

De anti-Trump, wordt ze intussen genoemd. 38 jaar oud, mama van een dochter van 9 maanden, gewezen mormoon, maar vooral premier van een land in rouw. Jacinda Ardern doet dat met een arm om andermans schouders en een hijab om haar eigen hoofd. Is zulks het 'vrouwelijk leiderschap' dat de wereld dringend nodig heeft, zoals velen beweren?

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Niko Karavas

    Wat heeft Trump hier mee te maken, extreemlinks buit alles wat mogelijk is om hun walgelijk communistisch gedachtengoed te verspreiden.

  • Frank De Witte

    Los van dit, maar ik weet als wetenschapper dat je de natuurwetten en universele wetten niet kan sturen of bedwingen met emotie. Mensen moeten rationeler leren zijn en zich aanpassen ipv constant dergelijke fouten met emo goed te keuren, zoiets is niet goed.

Lees meer