RV

Exclusief voor abonnees

Nieuwe eindtermen te streng? “Ja, de lat gaat omhoog. Mooi zo”

NIET ALLE SCHOOLDIRECTEURS DELEN BEZORGDHEID VAN TOPMAN KATHOLIEK ONDERWIJS

Vanaf volgend schooljaar gelden in de eerste graad van het middelbaar nieuwe eindtermen. Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) legt de lat voortaan voor iedereen even hoog. Té hoog, vindt Lieven Boeve, de topman van het katholiek onderwijs. Heel wat schooldirecteurs fronsen de wenkbrauwen.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Bruno Draulans

    Dat men BSO doet, wil nog niet zeggen dat ze minder kunnen. Zij zijn meestal gewoon beter met hun handen. Meestal vinden zij wel werk in hun richting. Hoeveel boekhouders staan er niet aan een machine ergens als operator? Moet je daarvoor dan die studies gedaan hebben?

  • Jef Lois

    Gisteren Bouve bezig gehoort op tv een ik persoon zeker van zijn eigen gelijk wat een kloot. Een manager die we kennen werd gevraagd in haar oude school om in de jury mondeling exames te zetelen laatse jaars middelbaar. Wel na het tweede jaar is ze ermee gestopt van ellende zelfs op de meest simpele vragen konden de meeste niet antwoorden. Naar de vraag aan de leerkrachten wat er speelde antwoord we moeten ze door laten anders teveel zitten blijvers. En dat is de lat van Bouve.

Lees meer