Een auto die op diesel loopt.
thinkstock Een auto die op diesel loopt.

Exclusief voor abonnees

Nieuwste diesels zuiveren de lucht in de file

Nieuwste dieselmotoren stoten minder fijn stof uit dan ze aanzuigen

Luchtvervuiling tegengaan, gewoon door in de file te staan. Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat de nieuwste dieselmotoren in sterk vervuilde omgevingen de lucht kunnen zuiveren. ‘De diesel’ is dan toch niet afgeschreven, vier jaar na de hetze rond dieselgate. “En maar goed ook”, klinkt het bij experts. “Zo lang een nuluitstoot niet mogelijk is met elektrische wagens, zullen we onze diesels nog nodig hebben.”

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

130 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • PAUL VERSPEELT

    Hoor ik nu toch wel deze middag in het radionieuws zeker , dat de Brusselse minister van mobiliteit , overweegt om oudere diesels , met de nodige aanpassingen , toe te laten in het Brussels gewest.

  • Geert Tamsyn

    Brusselse regeerverklaring:"De Regering zal in functie van haar mobiliteits- en milieudoelstellingen alternatieve aandrijfsystemen voor diesel en benzine bevorderen. De Regering bevestigt haar bereidheid om diesel uiterlijk tegen 2030 en benzine en LPG uiterlijk tegen ten laatste 2035 uit te bannen." Duidelijk, toch? Maar goed, Paul Verspeelt, als u tienduizenden euro's wil steken in iets dat u misschien zult kunnen gebruiken, doet u dat maar. Ik speel liever op zeker.

Lees meer