Minister van Defensie Philippe Goffin (MR) bleef ook in de Kamer zijn keuze voor de omstreden postbusvennootschap verdedigen.
BELGA Minister van Defensie Philippe Goffin (MR) bleef ook in de Kamer zijn keuze voor de omstreden postbusvennootschap verdedigen.

Exclusief voor abonnees

Omstreden firma zet federale regering voor schut: 15 miljoen mondmaskers beloofd, maar 2,7 miljoen geleverd

De omstreden Luxemburgse firma die de federale regering koos voor de levering van 15 miljoen stoffen mondmaskers krijgt de klus niet op tijd geklaard. Vier dagen na de deadline is slechts een fractie van de beloofde lading aangekomen. Opmerkelijk, want ondanks dat Avrox de hoogste prijs van allemaal vroeg (2,5 euro per mondmasker), won het de aanbesteding omdat ze het snelst konden leveren. Een loze belofte blijkt nu. Parlementsleden delen hun bedenkingen. Wat is er aan de hand?

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

74 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Mia Dillen

    Even een comedy opvoeren: kun je je het gelach en plezier al voorstellen bij die mannen van de postbusfirma? Ze moeten toch ongeveer onder tafel hebben gelegen van het gieren!

  • Marc Verdonck

    Wanneer komt er vervolging tegen deze miskleun minister. Waar zitten de andere partijen om een onafhankelijk gerechterlijk onderzoek in te stellen. Wij zouden moeten kopen bij de plaatselijke handelaars maar ze hebben misschien niet goed begrepen dat ze eerst moeten betalen aan bepaalde personen voor ze het order krijgen. Wij eisen een Europees onderzoek dan doen die ook eens iets nuttig.

Lees meer