Lieven Boeve (54) en Raymonda Verdyck (64), toplui van het katholiek en gemeenschapsonderwijs (GO!).
BELGA Lieven Boeve (54) en Raymonda Verdyck (64), toplui van het katholiek en gemeenschapsonderwijs (GO!).

Exclusief voor abonnees

Onderwijstoplui verdedigen hun akkoord: “Beperken schade voor elke leerling zoveel mogelijk”

Als het mag van de Veiligheidsraad, kan zowat elke leerling vanaf 2 juni opnieuw naar school, van kleuter tot scholier. Sommigen zullen bijna voltijds les krijgen, anderen één dag per week. De ongelijkheid zal groot zijn, maar Lieven Boeve (54) en Raymonda Verdyck (64), toplui van het katholiek en gemeenschapsonderwijs (GO!), verdedigen de keuze.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

36 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bart Wijsdekkers

    Ik lees hier wel veel grappige zaken. Het onderwijs het best betaalde in Europa. Helemaal niet, lagere middenmoot t.o.v. andere landen. Wel meer uren werken in tegenstelling tot de andere woorden. Bejaarden als Anna hebben geen besef meer van de realiteit.

  • jos meurrens

    Het ganse onderwijs gedoe blijft mij al decenia een raadsel.Onze taal is voor 99% hetzelfde gebleven, andere talen eveneens. Wetenschappelijke vakken eveneens, 1 plus 1 is nog altijd 2.Doch worden er om de haverklap veranderingen doorgevoerd in het systeem.Geef minder geschiedenis en andere kleine vakken, en besteedt die tijd in informatica. wie muziek wil leren moet naar de muziekschool, en voor tekenen , dansen enz.. eveneens.Hou het simpel, en zal voor iedereen minder belastend zijn.

Lees meer