Jan Segers
© Bart Leye Jan Segers

Exclusief voor abonnees

Onze chef politiek ziet hoe België het “Italië aan de Noordzee” geworden is

Een gelijkspel met Italië. Daar zou je met beide handen voor tekenen als het gaat om schoonheid en verfijning. Misschien zelfs als het om de Rode Duivels gaat. Maar niet als het gaat over het begrotingstekort. Niet als het gaat over wanbeheer of onbestuurbaarheid. En laat dat nu net de grootste gelijkenis zijn tussen België en Italië. Bijna een jaar heeft ons land geen regering meer. Het dobbert stuurloos rond in een poel van politieke onwil en publieke onverschilligheid. Elke dag een beetje meer wordt België het Italië aan de Noordzee, met inbegrip van de problemen en met aftrek van de charmes. Peccato!

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • YVES VAN HERREWEGEN

    Mooi stuk van de chef politiek. We hebben Francken gekend en zijn scherpe meningen, maar Jambon en zijn aanvalshond De Roover zijn van een ander kaliber. Met stevige politieke mandaten als eufemisme voor Vlaams minister president.

  • Stijn Dekeyser

    Beste Kris , de mensen die in het Parlement zitten hebben niet de bedoeling het land te regeren. Het enige is vet betaalt te worden voor hun eigen belang en niet een land beter maken . Profiteren van alle voordelen die er maar kunnen uitgevonden worden , ik noem dit de verwende klasse met een luxe probleem .

Lees meer