Gisteren, bij aankomst op dag 3 van de onderhandelingen over de topfuncties. Hij weet nog niet dat hij die zal verlaten als toekomstig Europees president.
EPA Gisteren, bij aankomst op dag 3 van de onderhandelingen over de topfuncties. Hij weet nog niet dat hij die zal verlaten als toekomstig Europees president.

Exclusief voor abonnees

Onze editorialist over Charles Michel: “Groot is de kans dat hij een betere Europese president wordt dan een Belgische premier”

Rewind. Eind november 2017. Uw krant interviewt Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, oog in oog en adem in adem. Ik vraag Juncker waarom hij Charles Michel altijd zo enthousiast kust op Europese toppen. "Omdat Charles mijn broer is en mijn vriend", antwoordt de Luxemburger. "Hij is een goede premier en een voorbeeldige Europeaan. Charles is nu wie ik ooit was en hij zal ooit worden wie ik nu ben." 

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

61 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • lucien Noreilde

    Europese verkiezingen slechte cinema dumping rest afval van landelijke verkiezingen

  • Johnny Deketel

    @Danny Callaert: Europa gaat vooruit ? Op welke planeet leef jij ? Het is opgesplitst in pro en contra Europa partijen, Groot Brittanië is er al uit gevlucht en zelfs Verhofstad geeft toe dat ze een groot probleem hebben !

Lees meer