2 Deze zomer bezocht ik hem in zijn deeltijdse woonplaats Andorra, voor een interview. Na tien minuten, waarin hij me consequent 'meiske' noemde, dacht ik even aan opstappen. Maar ik ga eerlijk zijn: ik ben blij dat ik ben blijven zitten.
Joel Hoylaerts / Photonews Deze zomer bezocht ik hem in zijn deeltijdse woonplaats Andorra, voor een interview. Na tien minuten, waarin hij me consequent 'meiske' noemde, dacht ik even aan opstappen. Maar ik ga eerlijk zijn: ik ben blij dat ik ben blijven zitten.

Exclusief voor abonnees

Onze journaliste: “Jeff Hoeyberghs is een ongelikte beer, een über-macho. En toch moeten we naar hem luisteren”

Jeff Hoeyberghs is de pedalen kwijt. Dat is jammer, vindt onze journaliste Nadine Van Der Linden, want toen hij nog gewoon een brulboei was, deelde hij nuttige speldenprikjes uit. Tegelijk pleit ze voor het behoud van dit soort contraire stemmen: "Het opbod waarmee nu klachten tegen Hoeyberghs worden ingediend, is nutteloos en zelfs potsierlijk. Knevel deze man niet, maar worstel hem neer."

Ja, dat bezoekje aan de UGent is toch anders gelopen dan verwacht voor Jeff Hoeyberghs. De chirurg dacht allicht dat hij die avond een vedette zou zijn, zoals hij zich dat herinnert. Na deze heisa kan je het moeilijk geloven, maar deze man was tien jaar geleden in Vlaanderen een stér. Van de Wellnesskliniek tot ver daarbuiten: altijd lachen.

Nu zijn we 2019. De maatschappij is veranderd. Hoeyberghs ook. Humor werd stilaan gescheld. Deze zomer bezocht ik hem in zijn deeltijdse woonplaats Andorra, voor een interview. Na tien minuten, waarin hij me consequent 'meiske' noemde, dacht ik even aan opstappen. Maar ik ga eerlijk zijn: ik ben blij dat ik ben blijven zitten. 

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Lees meer