6 Lara's versleten 'Nellie' heeft er nu zeven vriendjes bij. Ze mogen voortaan allemaal bij haar in bed slapen.
Lara's versleten 'Nellie' heeft er nu zeven vriendjes bij. Ze mogen voortaan allemaal bij haar in bed slapen.

Exclusief voor abonnees

Onze lezertjes geven Lara haar allermooiste verjaardagscadeau: “Ik noem ze allemaal Nellie”

Ze had gehoopt op één. Het werden er zeven. In Diest heeft Lara Boven (14) gisteren de verjaardag van haar leven gevierd. Kinderen die ze van haar noch pluim kent, schonken het autistische meisje na een oproep in deze krant haar állermooiste cadeau: zeven nieuwe knuffels, identiek dezelfde als haar tot op de draad versleten 'Nellie'.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In een gestipte doos met een grote strik errond: zo werden de 'Nellies' gisteravond afgeleverd bij Lara. Wat daaraan voorafging, was de mooiste, de meest hartverwarmende golf van menslievendheid in tijden. Eén en ander begon in de krant van afgelopen zaterdag. Daarin deed John Tiereliers uit Diest een oproep voor zijn autistische kleindochter, een guitige krullenbol die tevens ADHD heeft en een chromosoomafwijking zo uniek dat er maar één lotgenoot is met dezelfde afwijking. "Ik heb een wens", zei John. "Een nieuwe knuffel voor Lara." Niet zómaar een knuffel. Wel een exacte kopie van haar oude vertrouwde 'Nellie', die ze al koestert sinds ze klein is en geen dag kan missen, maar die al eindeloos vaak genaaid is en helemaal op het einde van z'n krachten is. Opa John had er heel Vlaanderen al voor rondgereden. Maar nergens had hij een 'Nellie' gevonden.

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Els VanDamme

    Proficiat Lara!!! Ik pinkte toch even een traantje weg

  • André Van der Poorten

    Mooi zo ! Vlaanderen op zijn best .

Lees meer