Kristof Calvo.
BELGA Kristof Calvo.

Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Als van alle Vlamingen zonder salariswagen een vijfde Groen stemt, is ze de koning te rijk. Tot ook die mensen vrezen dat zij aan de beurt zijn

De bekentenis is in deze kolommen al een paar keer gedaan, maar ze blijft actueel genoeg om te herhalen: ja, ook ik heb er één. Een Duitser. Uit Ingolstadt. Eerst had ik er één uit München, maar daar is het na een kleine onoplettendheid slecht mee afgelopen. 

Boos was ze niet, de dame wiens Duitser uit Stuttgart ik pardoes in de staart ramde. Het was er namelijk ook één. Hooguit twee telefoontjes kostte het ons om te worden getakeld, een vervangwagen te regelen en een nieuwe Duitser te krijgen. Echt, zo'n salariswagen: je zou het je ergste vijand gunnen.

Kristof Calvo (Groen) heeft daar weinig aan. Hij kan niet autorijden. Maakt hem dat slecht geplaatst om de heilige koe te willen slachten? Nee, hoor. Ook al is het een utopie dat het afschaffen van de salariswagens files en luchtverontreiniging weg zal toveren, er valt iets voor te zeggen. Er zijn namelijk nuttiger zaken om via belastingkortingen aan te moedigen dan autorijden. Gewoon werken, bijvoorbeeld. Mocht Groen de waarde van mijn leasingcontract 1 op 1 willen omzetten in nettoloon, dan wijs ik die Duitser met plezier de deur. 

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

90 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Bart Samyn

    @danny buyse : u woont nauwelijks 200meter van uw werk en gebruikt uw wagen, komaan zeg een beetje serieus blijven

  • Luc Vanuytsel

    Kunnen we geen cordon ecologique leggen rond Groen,dan kunnen we met 30%. Stemmen een vlaamse regering vormen en doen wat echt helpt ipv cartoons te maken die berekend zijn door fantoom wiskundigen.

Lees meer