Jan Segers
Bart Leye Jan Segers

Exclusief voor abonnees

Onze opinie: “De restregering bestuurt met de pretentie van een echte regering, maar niemand ligt er van wakker”

Bericht aan de bevolking. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin zit deze week de VN-Veiligheidsraad voor in New York. Philippe qui? Mocht hij morgen naast u staan aan de kassa, u zou hem niet herkennen. Die Goffin dus - en nu moet u even volgen - is de vervanger van Didier Reynders. Reynders was minister van Buitenlandse Zaken in de regering-Michel. Na haar val is die regering-Michel een ontslagnemende minderheidsregering geworden met nog slechts 52 van de 150 zetels. Sinds de verkiezingen van 26 mei zijn dat er zelfs maar 38 op 150 meer. En sinds de vaandelvlucht van Charles Michel naar Europa heet die restregering de regering-Wilmès. Van die regering dus - de kruimels van wat ooit een brood was - is de heer Goffin minister van Buitenlandse Zaken. Excusez du peu. Maar dat blijkt dus ruimschoots te volstaan om de VN-Veiligheidsraad voor te zitten. Het Belgisch surrealisme als exportproduct.

42 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • pascal de bruycker

    @Guido Bervoets , om het even welke regering die er komt , er zal serieus gesaneerd moeten worden , en helaas is daar niemand graag bij , maar als je het nageslacht nog perspectieven wil bieden , is dit de enige oplossing . De globalisering is daar een deeloorzaak van , we zien het , de EU stort ineen, er zal geen vangnet meer zijn ...

  • Norbert Corten

    Als Michel was tegemoetgekomen aan de NVA om zich te onthouden bij het Marrakesch pact dan was de regering niet gevallen.

Lees meer