Anuna De Wever.
Florian Van Eenoo photonews Anuna De Wever.

Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Een Vlaamse canon is leuk voor de jongens van Schild & Vrienden, maar bij een glorierijk verleden past ook het geloof in een glorierijke toekomst”

Onze opinie

Het idee van Theo Francken (N-VA) om een Vlaamse canon op te stellen voor scholieren en nieuwkomers, heeft enkele interessante verdiensten. 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis

41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Erwin Fiers

    Ik vind een Vlaamse canon een goed idee van Francken om ons een geweten te schoppen en terug een Vlaams bewustzijn te creëren.Omdat het vak geschiedenis op school te wensen over laat.Weg met dat cordon!!!

  • Lilianne Van Neylen

    Spijtig dat het mooie Vlaanderen toch veel negativisten telt. Niet fier zijn op Vlaanderen is nu net hetgeen de opeenvolgende onderdrukkers net willen bereiken. De positieve Vlaming heeft door ontbering, noeste arbeid, doorzetting en spaarzaamheid gezorgd voor welvaart. Een welvaart die zo groot geworden is dat we met 15 miljard per jaar van ons belastingeld Wallonie en Brussel mee onderhouden!! En nog mag dat Vlaanderen volgens sommigen niet fier zijn op zichzelf?! Triestige instelling!

Lees meer