2 .
Photo News .

Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Elke euro die u als tijdelijke werkloze ontvangt, is welbesteed en u van harte gegund

Dank u, corona. Elke morgen tussen zeven en acht doe ik nu wat ik anders nooit doe: wandelen door de buurt. Wat een cadeau. Opkomende zon. Blauwe lucht. Lentegroen. Dan tel ik de auto's met de ijsbloemen nog op de voorruit. Onaangeroerd staan ze langs de stoep op de oprit. Het zijn er elke dag meer. Mensen gaan niet werken. Zitten steeds massaler thuis. Met meer dan een miljoen zijn ze, de Belgen die tijdelijk werkloos zijn. En daar gaan er de volgende weken alleen maar bijkomen.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen

39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • mark germanus

    Alle bedrijven (in bijzonder multi nationals) die het laatste boekjaar afsloten met winst,zou de Staat 10% moeten opeisen van die winst en storten in een speciaal Corona fonds voor hulp een de bevolking,verplegers,hospitalen enz.. Die 10% kunnen ze dan later op 5 jaar aftrekken van hun belasting. In dat geval is de Staat (bevolking) geholpen en zal de put zo diep niet meer zijn. Dat is solidariteit !

  • Benny de Groot

    Wij zijn met twee verplicht thuis, technisch werkloos en moeten terugvallen op 70% van ons brutoloon. Dit is geen vakantie hoor. Dit gaat gepaard gaan met financiele hoofdpijn. Zij die nog kunnen werken mogen blij zijn. De overheid doet niets voor diegene die wegens overmacht thuis zitten. Maar het grote probleem is dat niemand van jullie werkelijk beseft hoe de wereld van geld in elkaar steekt. Zonder geld had je deze verdeeldheid en problemen niet. Onwetende schaapjes zijn jullie. Proficiat.

Lees meer