Photo News

Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Laten we het collectief toegeven: we hebben dit fout ingeschat

Eén op de tienduizend Belgen is de voorbije weken gestorven aan Covid-19. Is dat veel? Omgerekend in verdriet: ja. Het betekent dat zowat elke kleine Vlaamse gemeente nu haar eigen coronadode heeft. Omgezet in een percentage: nee. Een sterftecijfer van 0,01 % oogt al geruststellender in het besef dat veruit de meeste overledenen hoogbejaarden zijn wier levensverwachting door hun leeftijd en hun andere kwalen hoe dan ook beperkt was. In verloren levensjaren blijft de tol van dit virus beperkt. Dat klinkt harder dan bedoeld, maar de statistieken zijn wat ze zijn.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

43 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jo Hendrik

    Dank zij Wilmes is er actie genomen De rest heeft gefaald en zou moeten opstappen

  • Ronald Roelants

    Waren er onder jullie bereid om lockdown toe te passen in februari ? Waren er onder jullie bereid om hun reis tjdens de krokusvakantie NIET te doen ? Het is ook de fout van de inwoners van dit land waarvan de politici vertegenwoordiger zijn.

Lees meer